Kompas
Mathias Énard
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Boussole
Jaar van uitgave:
2015
Plaats van uitgave:
Paris
Uitgever:
Actes Sud
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-295-0656-4
EAN:
9789029506564
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
447 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Boussole. - Paris : Actes Sud, ©2015.
Annotatie
Beelden van wel en wee in de relatie tussen oost en west dringen zich tijdens een slapeloze nacht op aan een Weense musicoloog en oriëntalist.
Flaptekst
Gekluisterd aan zijn bed, met een nog niet gediagnosticeerde ziekte onder de leden, denkt de Oostenrijkse musicoloog Franz Ritter terug aan zijn grote, onbereikbare liefde Sarah en hun gezamenlijke avonturen in het Midden-Oosten. In één koortsachtige, slapeloze nacht, mijmert Franz, het in Wenen woonachtige alter ego van Enard, over een leven vol reizen, levenslessen en -vragen, en de aantrekkingskracht van de Oriënt op westerlingen. In lange en toch lichtvoetige zinnen trekt een panorama voorbij van musici, onderzoekers, reizigers en auteurs uit zowel het Oosten als Westen en van alle tijden.

Kompas iis Enards melancholische liefdesverklaring aan de Oriënt en leest in het tempo van het echte leven: elke bladzijde van deze labyrintische roman beschrijft anderhalve minuut. Net als Sheherazade uit Duizend-en-een-nacht probeert Franz Ritter met zijn herinneringen de dood op afstand te houden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen