Kunst is keihard werken
kunsteducatie in Rotterdamse brede scholen
Rineke Wisman
Auteur:
Uitgegeven:
Schiedam, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Expressie-activiteiten - Lichamelijke oefening (477)
NUR:
Kunstbeleid- en management (658)
Codes
ISBN:
978-94-901770-9-6
EAN:
9789490177096
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
107 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Uitg. van de SKVR i.s.m. Uitgeverij De Boekfabriek.
Annotatie
Impressies van het project KunstID, waarin kunstonderwijs een vaste plaats kreeg in het onderwijsaanbod van een aantal brede scholen in Rotterdam.
Flaptekst
In Kunst is keihard werken vertellen kunstdocenten, brede schoolcoördinatoren, schooldirecteuren én kinderen over hun ervaringen met kunstonderwijs in de verlengde leertijd op brede scholen in Rotterdam. Dit product dat KunstID is gaan heten, beoogt de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten door kunsteducatie te verankeren in het curriculum van de school. De SKVR werkt samen met een school aan een duurzame relatie en een programma dat past bij de kinderen. Het kind staat centraal in de brede school en er worden kinderen bereikt die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur. Kinderen ervaren de kunstlessen als een welkome afwisseling op het reguliere curriculum en het biedt ze de kans hun creatieve talenten aan te boren en te ontwikkelen. Bovenal blijken de kunstlessen een enorme opsteker voor hun zelfvertrouwen. ¿Goud voor kinderen¿, aldus een enthousiaste schoolleider.

Kunst is keihard werken is een eerbetoon aan alle mensen die met hart en ziel hun passie delen met kinderen en een praktisch naslagwerk voor kunstdocenten, culturele instellingen en brede scholen die het kunstonderwijs op deze manier willen integreren.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen