Kwaadschiks
A.F.Th. van der Heijden
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Derde druk
Serietitel:
De tandeloze tijd
Serienummer:
6
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-5813-5
EAN:
9789023458135
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
1283 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: 2016.
Annotatie
Een alcoholverslaafde en geweldadige reclameman gaat door het lint op de dag dat zijn auto in beslag wordt genomen, zijn vriendin hem verlaat en zijn vader op sterven ligt, wat leidt tot dramatische gevolgen.
Flaptekst
De relatie tussen reclameman Nico Dorlas, halverwege de veertig, en zijn jongere vriendin Désirée staat op springen. Dorlas' aanhoudende drank- en drugsconsumptie, zijn handtastelijkheid en zijn aan paranoia grenzende verlatingsangst vormen een dodelijke combinatie. Als Désirée de benen neemt, rest Dorlas één conclusie: zij moet sterven, en hij zal met zijn vriendin ten onder gaan.

Dorlas wordt bijgestaan door Ernst Quispel, de advocaat uit Advocaat van de hanen (1990), die twintig jaar grijzer en twintig jaar cynischer is geworden. Binnen een etmaal zien we het universum van Nico Dorlas verkruimelen.

Kwaadschiks is een literair moordmysterie zoals alleen A.F.Th. van der Heijden dat schrijven kan: geworteld in de Amsterdamse actualiteit, maar met universele reikwijdte, compact en tegelijk diepgaand.
Video
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen