Laat een boodschap achter in het zand
Bibi Dumon Tak
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Hoefdieren (598.92)
Codes
ISBN:
978-90-214-1442-3
EAN:
9789021414423
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
50 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Tekst Bibi Dumon Tak, illustraties Annemarie van Haeringen. - Sticker op omslag vermeldt: Bibi Dumon Tak, Theo Thijssen-prijs 2018.
Annotatie
Een radio-interview met een nijlpaard en een contactadvertentie voor een wilde kameel. Lees dit soort verrassende gedichten over evenhoevigen, dieren met twee of vier tenen. Met sfeervolle waterverfillustraties in kleur. Vanaf 8 t/m 12 jaar.
Flaptekst
In dit nieuwe boek zijn alleen de evenhoevigen welkom. Evenhoevigen: dat zijn dieren met twee of vier tenen, zoals de dikdik, de Kaapse buffel en de giraffe die hebben. Helaas wordt de tapir en de zebra daarom de toegang geweigerd.
Bibi Dumon Tak bedient zich van een nieuw genre om haar kennis met de lezer te delen. Ze schrijft in deze bundel niet langer de waarheid in verhalen, maar de waarheid in gedichten. En Annemarie van Haeringen maakte er prachtige illustraties bij die ervoor zorgen dat je nooit meer vergeet wie de kleine kantjil is, wie de vicuña, wie de blauwe gnoe. Haar dieren spatten van de pagina’s. Wie nooit gedichten leest zal er met deze nieuwe bundel vandaag nog aan willen beginnen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen