Laat me nooit alleen
Kazuo Ishiguro
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Zesde druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Never let me go
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Faber and Faber
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-254-5248-3
EAN:
9789025452483
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
303 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Never let me go. - London : Faber and Faber, 2005. - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Atlas, 2005.
Annotatie
Een 31-jarige vrouw kijkt aan het einde van de twintigste eeuw terug op haar schijnbaar idyllische jeugd op een afgelegen Engelse kostschool en de band die ze daar had met twee andere kinderen.
Flaptekst
‘Laat me nooit alleen’ van Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro speelt in Engeland, eind twintigste eeuw. Kathy is eenendertig en werkt op het platteland in een revalidatiekliniek. Ze heeft haar vriendschap met Ruth na jaren weer op kunnen pakken toen ze haar verzorger werd na een orgaandonatie. Ook haar oude jeugdliefde Tommy komt terug in haar leven. Gaandeweg wordt duidelijk dat de vrienden door hun gemeenschappelijke lot en afkomst een bijzondere band hebben – en dat achter hun idyllische jeugd een donkere werkelijkheid schuilgaat.

Kazuo Ishiguro is een van de meest bekroonde en gelauwerde auteurs uit het Engels taalgebied. In 2017 werd zijn oeuvre bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur.

‘In romans met een grote emotionele zeggingskracht legt Ishiguro onze wankele verbintenis met de wereld bloot.’ – Nobelprijscomité 2017
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen