Laat me nooit alleen
Kazuo Ishiguro
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2006
Editie:
2e dr
Serietitel:
Eldorado
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Never let me go
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Faber and Faber
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-471-0321-9
EAN:
9789047103219
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
303 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Never let me go. - London : Faber and Faber, 2005. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : Atlas, cop. 2005.
Annotatie
Een 31-jarige vrouw kijkt aan het einde van de twintigste eeuw terug op haar schijnbaar idyllische jeugd op een afgelegen Engelse kostschool en de band die ze daar had met twee andere kinderen.
Flaptekst
KAZUO ISHIGURO
LAAT ME NOOIT ALLEEN
Kathy is eenendertig en werkt op het platteland in een revalidatiekliniek. Ze verzorgt mensen die organen doneren. Alle donateurs zijn gekloond en zijn opgevoed met het idee dat ze na hun dertigste levensjaar meerdere organen zullen doneren tot de dood erop volgt.
Kathy heeft haar vriendschap met Ruth na jaren weer op kunnen pakken toen ze haar verzorger werd na een orgaandonatie. Ook haar oude jeugdliefde Tommy komt terug in haar leven als Kathy hem na zijn tweede orgaandonatie verzorgt. Gaandeweg wordt duidelijk dat de vrienden door hun gemeenschappelijke lot en afkomst een bijzondere band hebben.
OP INGEHOUDEN WIJZE VERTELT KAZUO ISHIGURO OVER DE VERGANKELIJKHEID VAN DE JEUGD, OVER GEMISTE KANSEN EN DE VANZELFSPREKENDHEID WAARMEE WE ALLEMAAL HET EINDE VAN ONS EIGEN VERHAAL AANVAARDEN.
Kazuo Ishiguro is de belangrijkste schrijver van de jongste generatie Britse auteurs. Laat me nooit alleen behoort samen met De troostelozen en De rest van de dag (The Remains of the Day) tot de absolute hoogtepunten van zijn indrukwekkende oeuvre.
'Zowel naar vorm als inhoud is Ishiguro in laat me nooit alleen op zijn zuiverst. Als er zoiets als een fluwelen mokerslag bestaat, is hij de uitvinder ervan.' DE VOLKSKRANT
'Ga mee in zijn literaire twilightzone, en je beleeft een fascinerende reis.' HET PAROOL
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen