Laat nooit deze brief aan iemand lezen
de briefwisseling tussen Hugo Claus en Simon Vinkenoog 1951-1956
Georges Wildemeersch
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Samenstelling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
c. 1880 - heden (855)
NUR:
Briefwisselingen literaire auteurs (322)
Codes
ISBN:
978-90-234-2683-7
EAN:
9789023426837
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
495 pagina's
Extra pagina's:
[8] p. pl
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Aan de kop van de titelp.: Hugo Claus & Simon Vinkenoog. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Flaptekst
Het zijn de eerste jaren van het experiment in de poëzie en de schilderkunst, Parijs is het centrum van de wereld. Een enerverende tijd van nieuwe stromingen, jonge, geestverwante kunstenaars, boeken en films.

Hugo Claus en Simon Vinkenoog zijn twee gretige jongens die het grote Europa willen ontdekken. In hun openhartige briefwisseling komt het turbulente leven van relaties, reizen, ontmoetingen en contacten ter sprake. Het zijn cruciale jaren, het experiment beleeft een doorbraak met de publicatie van de spraakmakende bloemlezing Atonaal. In korte tijd zullen de Vijftigers zich een prominente plek in de Nederlandse canon weten te verwerven.

Wanneer in 1955 Hugo Claus vanuit Italië terugkeert naar Vlaanderen, en Simon Vinkenoog in 1956 vanuit Parijs terugkeert naar Amsterdam, behoren ze tot het establishment van de Nederlandse literatuur, en is de geboorte van een nieuwe invloedrijke generatie schrijvers een feit.

Laat nooit deze brief aan iemand lezen bestrijkt een belangwekkende periode uit het leven van twee jonge hemelbestormers, die zowel elkaars sparringpartner als bondgenoot zijn. Een bijzondere en historische correspondentie, bijeengebracht, ingeleid en van commentaar voorzien door Georges Wildemeersch.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen