Lang weekend
Walter Van den Broeck
Uitgegeven:
Antwerpen, 2016
Editie:
Zevende druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
18 maart 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1968
Plaats van uitgave:
Brussel ; Den Haag
Uitgever:
Manteau
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-94-631-0113-4
EAN:
9789463101134
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
315 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: Brussel ; Den Haag : Manteau, 1968. - (5e meridiaan).
Annotatie
Een kantoorbediende brengt een lang weekeinde door bij zijn ouders in een Vlaams provinciestadje en beleeft er - vooral in zijn verbeelding - de wildste avonturen
Flaptekst
Het gaat niet goed met de jonge kantoorbediende Hector De Waegenmaeckere. Hij neemt drie dagen vakantie, die hij doorbrengt bij zijn ouders in een Vlaamse provinciestad. Maar daar loopt alles mis. Hij bedrijft de liefde met de vrouw van een lokale senator, die prompt sterft aan een hartaanval. Hij komt te weten dat zijn zus een onecht kind is van zijn tante. En hij belandt in een betoging en een door woeste vrouwen opgezette happening. Als klap op de vuurpijl ontmoet hij 'Vlaanderens meest belovende literator' Walter van den Broeck. Hector is kwaad op de wereld, zo kwaad dat al zijn vloeken en verwensingen werkelijkheid worden. Het enige dat Hector De Waegenmaeckere nog rest is dagdromen, verdwijnen in een gelukzalige roze wolk. In het buitengemeen hilarische Lang weekend neemt Walter van den Broeck alles en iedereen op de korrel, te beginnen bij het Vlaanderen van eind jaren zestig.

Vele succesvolle romans en theaterstukken van Walter van den Broeck (1941) zijn bekroond en verfilmd. Terug naar Walden (2009) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2010 en in 2012 speelde de verfilming van zijn Groenten uit Balen in alle Vlaamse bioscoopzalen. In 2014 verscheen zijn roman De vreemdelinge.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen