Larousse brood
Éric Kayser
Auteur:
Uitgegeven:
Antwerpen, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Le Larousse du pain
Jaar van uitgave:
2013
Uitgever:
Larousse
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Brood en gebak (629.77)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-223-3047-0
EAN:
9789022330470
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
301 pagina's
Met foto's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Le Larousse du pain. - Larousse, ©2013. - Met register.
Annotatie
Flaptekst
Niets is heerlijker dan de geur van versgebakken brood die je huis vult. En als je dan de moeite neemt om zelf brood te bakken, kun je maar beter werken met de beste grondstoffen, met het beste boek met kwaliteitslabel Larousse, van iemand die gepassioneerd is voor het bakken van brood: Eric Kayser. In Frankrijk en ver daarbuiten is Eric Kayser de absolute referentie voor lekker ambachtelijk brood.
Larousse brood bevat meer dan 80 recepten van brood en viennoiserie, vergezeld van handige tips van de auteur en geïllustreerd met meer dan 800 schitterende stap-voor-stapfoto s. Alle recepten zijn uitgetest in een gewone oven.

Kom alles te weten over de grondbeginselen van broodbakken, het bereiden van zuurdesem, het kneden met de hand of met de machine, het rijzen, het modelleren, het insnijden en het bakken. Naast de klassiekers vind je een keur aan heerlijke broden en broodjes, hartig en zoet:
Brood met honing
noten-vruchtenbrood
ciabatta met boekweit
brood met zongedroogde tomaten
fougasse met olijven
chocoladebroodjes
kamutbroodjes met zeewier
focaccia met rozemarijn
bagels uit de VS
margrietbrood uit de Ardèche
ekmek uit Turkije
pompernikkel uit Duitsland
&nspb;
Eric Kayser is in Frankrijk en ver daarbuiten de absolute referentie voor lekker ambachtelijk brood. In Parijs alleen al heeft hij meer dan 20 bakkerijen, maar ook in steden als New York, Tokio, Hongkong en Dubai kun je zijn bakkerijen vinden. De reden van zijn succes? De allerbeste grondstoffen én passie!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen