Lichtjaren
Kass Morgan
Auteur:
Uitgegeven:
[Utrecht], 2018
Editie:
[1e druk]
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
16 oktober 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Light years.- New York : Little, Brown and Company, ©2018
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Fictie 15+ (285)
Leeftijdscategorie:
Young Adult
Codes
ISBN:
978-94-634-9330-7
EAN:
9789463493307
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
272 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Light years.- New York : Little, Brown and Company, ©2018. - 3#Isbn afkomstig van barcode achterzijde omslag. - Sacha Illingworth is in feite Sasha Illingworth.
Annotatie
Cormack, Arran, Orelia en Vesper komen van vier verschillende planeten en zijn geselecteerd voor een exclusieve officiersopleiding. Ze moeten leren samenwerken tegen een vijand die hun samenleving bedreigt. Vanaf ca. 15 jaar.
Flaptekst
Een nieuwe serie van de auteur van De 100 (bekend van Netflix).

Na een aanval door een mysterieuze vijand, laat de exclusieve Quatra Fleet Academy voor het eerst studenten toe van elke planeet in het zonnestelsel. Vier studenten maken zich op voor een nieuw schooljaar:

Vesper is een ambitieuze piloot die alles op alles zal zetten om als kapitein geselecteerd te worden. Maar nog voor het jaar echt is begonnen, verliest ze die positie aan een briljante jongen van de verkeerde kant van het zonnestelsel.

Cormak komt van de giftige planeet Deva, en grijpt elke kans aan om daar voorgoed weg te kunnen – zelfs als hij daarvoor iemands identiteit moet stelen.

Arran droomde van meer dan een leven lang werken in de mijnen. Hij hoopte op een nieuwe toekomst, maar hij had nooit verwacht dat die in de armen van een jongen van andere planeet zou zijn, aan de meest prestigieuze school van het universum.

Orelia verbergt een duister geheim: ze is infiltrant op de academie en heeft één missie die iedereen in gevaar zal brengen. Als iemand ontdekt wie ze echt is, is zíj degene in levensgevaar.

Lukt het Vesper, Cormak, Arran en Orelia om een team te worden, hun eerste schooljaar af te maken en het zonnestelsel te redden (of juist te vernietigen)?
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen