Londonstani
Gautam Malkani
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2006
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Londonstani
Jaar van uitgave:
2006
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Fourth Estate
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-499-5021-7
EAN:
9789049950217
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
351 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Londonstani. - London : Fourth Estate, 2006.
Annotatie
Een groepje van vier agressieve 18-jarige tweede- en derdegeneratie Pakistani in Londen cultiveert hun achtergrond, hoewel ze in Londen opgroeiden.
Flaptekst
Gautam Malkani (1979) is geboren en opgegroeid nabij Hounslow. Hij heeft sociale en politieke wetenschappen gestudeerd en is momenteel werkzaam als journalist voor de Financial Times. Londonstani is zijn debuutroman.

In de Londense buitenwijk Hounslow, in de schaduw van Heathrow, maken de vrienden Hardjit, Amit, Ravi en Jas (de verteller) de straten onveilig. De vier vormen een hechte crew, op basis van hun eensluidend gevoel van segregatie: wij tegen de rest.
Hun behoefte aan de juiste kleding, de juiste auto's en de juiste gadgets financieren ze door het deblokkeren en ontraceerbaar maken van gestolen mobieltjes.

Als ze op een dag besluiten de gsm van een leraar achterover te drukken, worden ze betrapt en voor de keuze gesteld: of ze draaien de bak in, of ze stemmen erin toe een geslaagde ex-student - een bounty genaamd Sanjay - te ontmoeten, bij wijze van heropvoeding.

Sanjay blijkt een maffia-achtige verschijning, die de vier jongens langzaam betrekt in zijn web van witteboordencriminaliteit. Wanneer Jas - ondanks waarschuwingen van zijn omgeving - uitgaat met het moslim-meisje Samira en het huwelijk van Amits broer in het honderd stuurt, staan niet alleen zakelijke belangen op het spel, maar ook zijn leven...

'Meesterlijk portret van tweedegeneratie-immigranten in Londen die leven tussen materialisme en traditie.' - Oene van der Wal, Elsevier
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen