Love at first stitch
Tilly Walnes
Auteur:
Uitgegeven:
Antwerpen, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
24 september 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Love at first stitch
Uitgever:
Qudrille Publishing Ltd
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Ontwerpen, knippen en naaien van kleding (625.3)
NUR:
Handwerken, naaien en naaldkunst als hobby (474)
Codes
ISBN:
978-90-223-3006-7
EAN:
9789022330067
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
191 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Love at first stitch. - Qudrille Publishing Ltd, ©2014. - Met register.
Annotatie
Handboek voor beginnende naaisters, met uitleg over de naaimachine en de naaitechnieken, en een aantal patronen van eenvoudig tot ingewikkelder.
Flaptekst
Er was eens een meisje dat meer wilde doen met haar handen dan aan de computer zitten typen. Eerst dacht ze aan pottenbakken. Maar toen zag ze Jane Campions film Bright Star, waarin de muze van John Keats een getalenteerde naaister is. Die close-up van een naald die zachtjes haar weg baande door het fijne katoen, die deed het hem. Ze schreef zich in voor een naaicursus, en haar nieuwe hobby was geboren. Ze begon een naaiblog (tillyandthebuttons.com), die superpopulair werd, en mettertijd werd haar hobby zelfs een fulltimebaan. Een boek kon natuurlijk niet uitblijven. Een boek om verliefd op te worden: Love at First Stitch.
Dit is geen boek met pagina's vol dorre theorie of ingewikkelde technieken. Nee, Tilly neemt de beginnende naaister zachtjes bij de hand en introduceert haar met aantrekkelijke projecten in de wondere wereld van het naaien. Het motiverende is dat je onmiddellijk resultaat ziet van je inspanningen: na de eerste lessen kun je al met je eerste project pronken.
Aangezien Tilly drie jaar geleden nog niet eens kon naaien, kent ze alle vragen en problemen van een beginnende naaister. Dat is de grote kracht van Love at First Stitch, samen met de aantrekkelijke projecten en hun variaties. Het is wonderbaarlijk om te zien hoe je een simpel rokje met enkele knopen kunt pimpen tot een totaal nieuw kledingstuk, of hoe je van een alledaags jurkje een japon kunt maken waarmee je op een feest zult schitteren.
Wedden dat je er onmiddellijk in wilt vliegen?
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen