Luitje en de limonademoeder
Ted van Lieshout
Uitgegeven:
Haarlem, 2012
Editie:
4e dr
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 mei 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1987
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Van Goor
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-257-5136-4
EAN:
9789025751364
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
69 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
1e dr.: Amsterdam : Van Goor, 1987.
Annotatie
Wanneer Luitje in bad gaat, wordt ze zo klein dat ze in het afvoergat verdwijnt. Haar moeder probeert op alle mogelijke manieren ook zo klein te worden, om haar terug te kunnen halen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
Luitje en de limonademoeder gaat over het meisje Luitje, dat zo schoon is dat ze nooit in bad hoeft. Maar als ze van haar moeder de rommel onder haar bed moet opruimen, wordt ze erg stoffig. Voor het eerst moet ze in bad. En dan blijkt dat ze allergisch is voor badwater. Luitje krimpt en verdwijnt door het afvoerputje!

Ted van Lieshout heeft een ongebreidelde fantasie, precies van het soort waar kinderen van houden. Dat, gecombineerd met een geweldig gevoel voor humor, een uitmuntend schrijftalent en een feilloos gevoel voor wat het is om kind te zijn, levert tijdloze boeken op. Ook Luitje en de limonademoeder, altijd al een favoriet van kinderen, is nu gelukkig weer verkrijgbaar. Net als de overige delen van de Ted van Lieshout Bibliotheek met de zeer tot de verbeelding sprekende tekeningen van Sylvia Weve, die - hoewel het onmogelijk lijkt - zich telkens weer weet te overtreffen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen