Macht der gewoonte
Fay Weldon
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2012
Serietitel:
Liefde & erfenis
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 augustus 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Habits of the house
Jaar van uitgave:
2012
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Atlantic Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-254-3798-5
EAN:
9789025437985
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
302 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Habits of the house. - London : Atlantic Books, cop. 2012.
Annotatie
Eind 19 eeuw dreigt de adellijke Engelse familie Dilberne geruïneerd worden. Alleen een huwelijk van de zoon met een rijke Amerikaanse erfgename kan hen redden.
Flaptekst
Het is 1899. Het is een roerige tijd vol verwarring, sociale onrust, oorlog en economische crisis. Aristocraten vergaren en verliezen fortuinen. De familie Dilberne staat op de rand van een faillissement maar houdt de schijn op, te meer daar graaf Dilberne, die goed bevriend is met de kroonprins, op een ministerspost hoopt. Er worden snode plannen gesmeed om de familie van de ondergang te redden. Arthur, de oudste zoon en erfgenaam, zal met een rijke vrouw moeten trouwen. De keuze lijkt te vallen op de Amerikaanse Minnie O'Brien, de enige dochter van een schatrijke vleesbaron, maar ze heeft een ordinaire moeder en een dubieus verleden...

'Macht der gewoonte' is het eerste deel in de 'Liefde & erfenis-trilogie'. Het is een verhaal over zelfbeheersing en verlangen, zeden en manieren. Vol markante figuren en hilarische gebeurtenissen, verteld met duivelse humor.

Fay Weldon is een van de meest gerespecteerde en geliefde Britse romanschrijfsters. Eerder schreef ze onder andere Saunageheimen, Het huis aan Chalcot Crescent en Kehua!
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen