Mannen die vrouwen haten
Stieg Larsson
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Derde druk
Serietitel:
Millennium
Serienummer:
1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 mei 2017
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Män som hatar kvinnor
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Norstedt
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-5672-584-6
EAN:
9789056725846
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
576 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Män som hatar kvinnor. - Stockholm : Norstedt, 2005. - (Millennium ; 1). - Titelpagina vermeldt abusievelijk het jaar van uitgave 2008. - 1e druk van deze uitgave: 2015. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Signature, 2006.
Annotatie
Journalist Mikael Blomkvist doet onderzoek naar de verdwijning van een nicht van een grootindustrieel, maar heeft geen vermoeden van de duistere geheimen waarmee hij in aanraking komt.
Flaptekst
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Met hulp van Lisbeth Salander stuit Mikael op een spoor dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert …

Mannen die vrouwen haten is het eerste boek in de succesvolle Millennium-trilogie, waarvan wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren zijn verkocht.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Delen