Mars
planeet vol raadsels
Ralf Jaumann
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
24 augustus 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Der Mars : ein Planet voller Rätsel
Jaar van uitgave:
2013
Uitgever:
Fackelträger Verlag GmbH
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Maan - Planeten (552.4)
NUR:
Sterrenkunde (917)
Codes
ISBN:
978-90-483-1121-7
EAN:
9789048311217
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
29 cm
Omvang:
288 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Der Mars : ein Planet voller Rätsel. - Fackelträger Verlag GmbH, ©2013. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Fotoboek van Mars, met aandacht voor recente ontdekkingen.
Flaptekst
De planeet Mars is na de maan de belangrijkste bestemming van ruimtesondes. Steeds betere camera's hebben ons beeld van dit hemellichaam vol kraters veranderd. De mensheid heeft een planeet met vulkanen en canyons, met ijskappen op de polen en uitgedroogde, uitgesleten grond waar ooit water gestroomd moet hebben, leren kennen. De vraag of dat water ook leven op Mars mogelijk zou maken, is één van de spannendste vragen in het huidige onderzoek naar deze planeet. Ruimtesondes zoals de Europese Mars Express Orbiter, die rond de planeet cirkelt, en voertuigen zoals de Curiosity Rover van de NASA, sturen de prachtigste beelden naar de aarde.

Dit fascinerende boek, samengesteld door het gerenommeerde wetenschapsduo Ralf Jaumann en Ulrich Köhler, is een actueel overzicht van het onderzoek op Mars en is geïllustreerd met exclusieve, voor de deel tot nu toe nog niet eerder gepubliceerde foto's.

- Meer dan 300 exclusieve opnames en talrijke kaarten
- In samenwerking met de het Duitse centrum voor lucht- en ruimtevaart (DLR)

Ralf Jaumann is geoloog en leider van de afdeling Planetengeologie aan het DLR-Instituut voor Planetenonderzoek in Berlijn-Adlershof. Daarnaast is hij professor in de Planetologie aan de Vrije Universiteit Berlijn.

Ulrich Köhler is gediplomeerd geoloog aan het DLR-Instituut voor Planetenonderzoek in Berlijn-Adlershof, en studeerde aan de Ludwig-Maximilians Universiteit in München. Hij werkte mee aan projecten als de Russische Mission Mars 96.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen