Mélodie d'amour
roman
Margriet de Moor
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Editie:
2e dr
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 april 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Uitgever:
april 2013
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-8164-5
EAN:
9789023481645
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
332 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr. (geb.): 2013.
Annotatie
De liefde speelt in de levens van enkele mensen een ontwrichtende rol.
Flaptekst
Een vrouw en haar man liefde. Een andere vrouw een tweede, geheime liefde. Liefde van een zoon voor zijn moeder, liefde tussen broer en zus. Verliefdheid als oponthoud voor een man op zijn sterfbed.

In deze roman toont Margriet de Moor de liefde in haar onberekenbare gestalten: van loyale genegenheid tot alles verterende hartstocht. Met een grote sensitiviteit schetst ze het schitterends dat de liefde teweeg kan brengen, en tegelijk haar verwoestende kracht, het geweld en de moordlust die het liefdesverdriet in een mens kan opwekken. Hoe goed haar personages het ook bedoelen, ze zijn zonder uitzondering onderworpen aan dat andere personage, de liefde zelf, waarvan de kracht vele malen groter is dan die van henzelf.

Margriet de Moor debuteerde in 1988 met de verhalenbundel Op de rug gezien. Daarna volgden onder meer de zeer succesvolle romans Eerst grijs dan wit dan blauw (bekroond met de AKO Literatuurprijs 1992), De virtuoos, Kreutzersonate, De verdronkene en De schilder en het meisje. Haar werk is in 24 talen vertaald. Mélodie d amour is haar negende roman.
Video


Margriet de Moor en Dirk van Weelden te gast in Boeken, 21 april 2013.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen