Midden-Nederlandronde + Map met boekje (20 blz.) en 6 kaarten op A2-formaat
fietsen door bossen, buitenplaatsen en boerenland
Ad Snelderwaard
Uitgegeven:
2007
(Overige) personen
Illustraties:
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Fietskaarten (032)
Codes
ISBN:
978-90-72930-33-0
EAN:
9789072930330
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Met illustraties
Bindwijze:
Losbladig
Flaptekst
Midden-Nederlandronde
De Midden-Nederlandronde plakt de Landelijke Fiestroutes LF4 Midden-Nederlandroute, LF15 Boerenlandroute en een stukje LF1 Noordezeeroute aan elkaar vast, waarmee u letterlijk en figuurlijk een dwarsdoorsnede van Nederland krijgt Met de klok mee fietsend ligt een stat in Alkmaar voor de hand. U volgt dan de LF15 Boerenlandroute richting Enschede en doorkruit de veendweidepolders in Noord-Holland, de grote IJsselmeer polders plus de voormalige eilanden Urk en Schokland in Flevoland en tot slot de Overijsselse IJsselse en het glooiende boerenland in Salland en Twente. DE LF4 Midden-Nederlandroute tussen Enschede en Den Haag maakt vervolgens de staalkaart van Nederlandse landschappen complete. Van Twente fiest u naar de Achterhoek, kruist de IJssel en gaat verder naar de kust via de heuvelachtige Veluwezoom, het rivierengebied, langs de Utrechtse Heuvelrug en door het Hollandse Groene Hart. Prachtige landgoederen kenmerken uw tocht. Tussen Scheveningen en Egmond volgt u een stuk LF1 Noordzeeroute door schitterende duingebieden, afgewisseld met gezellige badplaatsen. De totale beschreven routelengte is maar liefst 580 kilometer.
De Midden-Nederlandronde doorkruist verschillende monumentale steden of komt daar vlak langs, onder andere Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Kampen, Zwolle Enschede, Arnhem, Utrecht en Den Haag, Bij de laatste drie steden kunt u kiezen tussen een route dewars door de stad of er omheen.
Deze fietsmap bevat een losse handleiding en drie dubbelzijdig bedrukete bladen op A2- formaat van watervast, onscheurbaar material. Hierop staan topografische kaarten (schaal 1:100.1000), informatie over de route, enkele stadslattergonden en overnachtingsadressen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen