Midzomernachtsdroom
Arne Dahl
Auteur:
Uitgegeven:
Breda, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 november 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
En midsommermarnattsdröm
Jaar van uitgave:
2003
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Bonniers
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Detective (331)
Codes
ISBN:
978-90-445-1489-6
EAN:
9789044514896
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
410 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: En midsommermarnattsdröm. - Stockholm : Bonniers, cop. 2003.
Annotatie
Als na enkele moorden geen van de verdachten zich iets kan herinneren, grijpt een speciaal Zweeds politieteam deze verrassende overeenkomst aan om verder te zoeken.
Flaptekst
Voor het A-team van de Zweedse politie is het een bewogen midzomer: er wordt een Koerdische man neergestoken, een Poolse verpleegster vermoord met een bijl, een tv-producent neergeschoten, en er duikt een lijk op in een meer in Stockholm. De liquidaties lijken op zichzelf te staan, maar niets is minder waar. Aan het A-team de taak om het verband tussen de moordzaken te vinden, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht. De ethische overtuiging van de onderzoekers wordt zwaar op de proef gesteld. Wat willen de moordenaars de mensheid leren, en waarom?

Een midzomernachtsdroom is de zesde roman in de tiendelige misdaadreeks van Arne Dahl (Zweden, 1963), waarin de ‘speciale eenheid van de rijksrecherche voor geweldsdelicten van internationale aard’, ook wel het A-team genoemd, centraal staat. Eerder verschenen bij De Geus Kentucky Killer, Misterioso, Schijnoffer, Europa Blues en Bijbelse wateren. Arne Dahl is de enige Zweedse spanningsauteur die zowel de Deutscher Krimi Preis als de Deense prijs voor het beste spannende boek in ontvangst mocht nemen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen