Mijn avonturen door V. Swchwrm
Toon Tellegen
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2012
Editie:
3e dr
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1998
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-451-1322-7
EAN:
9789045113227
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
90 pagina's
Extra pagina's:
[8] p. pl
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Filmeditie. - 1e dr. als Kinderboekenweekgeschenk: Amsterdam : Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, 1998.
Annotatie
Een jongen die schrijver wil worden, vertelt over zijn belevenissen. Vanaf ca. 11 jaar.
Flaptekst
V. Swchwrm wil schrijver worden. Niet zomaar een schrijver, maar schrijver van belangrijke boeken. Mensen die zijn boeken lezen moeten er vrolijk van worden en ophouden met oorlog voeren of misdaden beramen. Het valt niet mee om zo¿n boek te schrijven, maar hij oefent er onafgebroken voor. In het geheim. Want als je zoiets zegt, lukt het juist niet...
¿Een jongetje met een ingewikkelde achternaam en een eigenzinnige blik op de wereld. [¿] Tellegen is zó geestig en verrassend dat je er niet veel aan moet toevoegen.¿ Trouw
Toon Tellegen is vooral bekend van zijn dierenverhalen, maar schreef ook veel andere kinderboeken, bijvoorbeeld over het olifantje Jannes, de vreselijke juffrouw Kachel en de kleine heks Pikkuhenki. Hij ontving talrijke prijzen, waaronder de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre.
Mijn avonturen door V. Swchwrm is ook verfilmd, met Dennis Reinsma als Swchwrm, Georgina Verbaan als de koningin en Hans Dagelet als grootvader. Het scenario werd geschreven door Helena van der Meulen, en de film werd geproduceerd door Flinck Film. In deze filmeditie is een katern opgenomen met filmbeelden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen