Mijn haar is lang
Herman Brusselmans
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-446-1391-9
EAN:
9789044613919
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
180 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Het hoofdpersonage in Mijn haar is lang is niemand minder dan Herman Brusselmans. Herman is zoals we weten een sociaal en aimabel persoon die graag met mensen praat, hun kant van de zaak wil horen, geïnteresseerd is in hun bestaan en hen graag aan het woord laat, ook in kapsalons. Hij organiseert zelfs wel eens een quiz, waarin zijn zwager op een onverwachte manier een rol speelt.
Herman ontpopt zich in deze mooie roman als een gedreven man, die weet wat hij wil, maar die net als iedereen vaak in zijn wensen wordt gedwarsboomd, door de omstandigheden, door het lot, door het gedrag van anderen. Daar trekt hij zich als het erop aankomt niet zoveel van aan; dood moeten we toch allemaal. De dood is een belangrijk thema in dit boek, dat tenslotte is geschreven door een wees. En ook de liefde staat, zoals steeds bij deze schrijver, op de eerste rang.
Mijn haar is lang is een eenvoudige doch gelaagde roman die de lezer veel amusement brengt, maar die hem ook zal doen nadenken over vele aspecten van het dagelijkse geploeter dat des mensen is. Herman Brusselmans heeft met Mijn haar is lang een belangwekkende stap gezet op het pad van zijn omvangrijke en unieke oeuvre.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde eerder negenenveertig andere boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

Over Een dag in Gent:

‘Herman Brusselmans kan als geen ander schrijven over niets.’
brabants dagblad

‘Brusselmans banjert lekker vulgair en badinerend door zijn eigen wereld. Zijn kracht ligt vooral in de opgetekende conversaties.’
rob schouten, vrij nederland

‘Ik zal m’n best moeten doen om deze roman te overtreffen, maar ik zal het proberen tot m’n laatste snik, waarvoor dank.’
herman brusselmans, playboy
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen