Mijn hoofd loopt om
Guggenheimer-omnibus
Herman Brusselmans
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 juli 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1995
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-446-1834-1
EAN:
9789044618341
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
827 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Bevat: De terukeer van Bonanza ; Guggenheimer wast witter ; Uitgeverij Guggenheimer. - Oorspr. uitg.: 1995, 1996, 1999.
Annotatie
Bundeling van drie romans over de veelzijdige ondernemer Guggenheimer.
Flaptekst
In Mijn hoofd loopt om worden drie klassiekers uit het brede oeuvre van Herman Brusselmans bijeengebracht: De terugkeer van Bonanza, Guggenheimer wast witter en Uitgeverij Guggenheimer. In deze romans maakt de lezer kennis met een van de meest tragikomische protagonisten uit BrusselmansÂ’ oeuvre.
Guggenheimer is in De terugkeer van Bonanza een onafhankelijke televisieproducent, steenrijk, redelijk dom, en hij heeft geen gevoel voor humor. Maar dankzij de nog grotere domheid van anderen lijkt hij behoorlijk slim, en met zijn onbedachtzame grote bek is hij zelfs vermakelijk.
In Guggenheimer wast witter is Guggenheimer dankzij het onmetelijke succes van zijn station B.O.N.A.N.Z.A. keizer geworden in televisieland. Nu wil hij de hoogste troon bestijgen in de reclamewereld. Als vanouds gaat hij daarbij niets of niemand uit de weg.
Guggenheimer is in Uitgeverij Guggenheimer machtiger dan Zeus. Hij is van plan zich in stilte terug te trekken totdat hij bij toeval ontdekt dat het medium literatuur het in de 21ste eeuw volop gaat maken. Hij besluit uitgever te worden _ maar dan meteen de allerbeste uitgever die ooit is opgestaan in het Vlaamse letterenland.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen