Mijn persoonlijke jihad
dagboek van een Syriëstrijder
Younnes Michael Delefortrie
Uitgegeven:
Leuven, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 oktober 2015
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Islam in het Westen (217.6)21e eeuw (945.7)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-94-613-1437-6
EAN:
9789461314376
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
160 pagina's
Met foto's
Flaptekst
Waarom trekt een Belgische jongen naar Syrië en sluit hij zich aan bij Islamitische Staat om daar de wapens op te nemen?

Het verhaal van YOUNNES DELEFORTRIE is er voor iedereen die verder wil kijken dan de krantenkoppen. Het is een combinatie van oorlogsdrama en morele zoektocht. Het verhaal van een Vlaamse jongen. Ooit was hij een vrome
misdienaar; later een gezocht jihadi.

Van het kerkplein naar het kalifaat of van de Playstation naar oorlogsgebied:
sinds de zomer van 2012 vertrokken meer dan vijfhonderd Belgen naar de oorlog in Syrië. Geen enkel land in Europa kende zo'n grote vlucht van jonge, radicale moslims. De Syriëstrijders waren de voorbije jaren niet uit het nieuws te branden, maar hun families bleven radeloos achter.

Voor het eerst komt een van hen zelf aan het woord. Door de ogen van Younnes beleven we de opkomst van Sharia4Belgium, de uittocht naar Syrië en het strijdgewoel in Aleppo, maar ook zijn terugkeer en daaropvolgend het grootste terrorismeproces in België ooit.

Journalist Bruno Struys schreef dit beklijvende verhaal op basis van dagenlange interviews met Younnes, gesprekken met zijn naaste familie en ontroerende brieven van zijn geliefde.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen