Minimalisme
leef een betekenisvol leven
Joshua Fields Millburn
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Minimalism : live a meaningful life
Uitgever:
©2016
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Overige onderwerpen (415.9)
NUR:
Lifestyle algemeen (450)
Codes
ISBN:
978-90-245-8062-0
EAN:
9789024580620
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
156 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Minimalism : live a meaningful life. - ©2016. - Oorspronkelijke uitgave: Asymmetrical Press, ©2011.
Annotatie
Zelfhulpgids om in een prestatie- en consumptiegerichte maatschappij het leven in te richten met zo min mogelijk overbodige spullen en ballast.
Flaptekst
Minimalisme is een inspirerend boek dat helpt om je te bevrijden van ballast, en ruimte te maken in je leven voor wat echt belangrijk is – want ons geluksgevoel wordt door andere dingen bepaald dan de economie.

De prestatie- en consumptiemaatschappij dwingt ons voortdurend tot meer: meer hersenloze consumptie, meer informatie, meer social media, en dat alles in de jacht op een gelukkiger leven. Maar je zult nooit genoeg hebben van dingen die je niet echt nodig hebt, want dat leidt alleen maar tot schulden, depressies en ontevredenheid. Er is meer in het leven dan rekeningen en geld en werk.

Jeugdvrienden Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus waren nog jong, hadden goedbetaald werk en leefden een ‘rijk’ leven. Totdat ze merkten dat ze niet gelukkig waren en hun beider relaties stuk liepen. Ze ontdekten minimalisme, waardoor ze in staat waren hun bloedeloze baan op te zeggen, de meeste van hun bezittingen van de hand te doen en zich te richten op wat echt belangrijk is, zoals gezondheid, passie en persoonlijke groei – een betekenisvol leven.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen