Mister Anansi leert de wereld lachen
Wijnand Stomp
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2016
Editie:
Tweede druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 mei 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2010
(Overige) personen
Bewerking:
Illustraties:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Tijdschriften (862)
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Codes
ISBN:
978-90-251-1116-8
EAN:
9789025111168
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
125 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e druk: 2010.
Annotatie
Flaptekst
Anansi de spin vindt het maar niks dat alle verhalen in de wereld de verhalen van Nayankopon worden genoemd. Wie Nayankopon is? Dat is een Afrikaanse god, om precies te zijn: de baas van alle andere goden.
Op een dag heeft Anansi een slim plan: hij gaat Nayankopon vragen of al die mooie verhalen niet zijn naam mogen dragen! Stel je voor, Anansiverhalen. Hij ziet het helemaal voor zich!
Nayankopon moet vreselijk lachen om de kleine spin: 'Hahaha, jij wilt dus dat het jouw verhalen worden! Anansi dit, Anansi dat, Anansi zus, Anansi zo! Wie denk jij wel dat je bent, Anansi? Ik zal jou eens wat vertellen. Mijn verhalen zijn eeuwenoud. Mijn verhalen zijn heel erg waardevol voor de mensheid. Daarom bewaar ik ze!'
Maar Anansi is niet voor niets helemaal langs een spinnendraadje naar de hemel geklommen. En uiteindelijk stemt Nayankopon toe, op voorwaarde dat de kleine spin drie levensgevaarlijke opdrachten uitvoert.

Mister Anansi leert de wereld lachen is een vrolijke verzameling van Anansiverhalen die Wijnand Stomp als Mister Anansi ten gehore brengt in zijn optredens. De tijdloze uitstraling van het klassieke spinnenmannetje weet hij op originele wijze te mixen met eigentijdse avonturen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen