Moed!
Chris Cleave
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 juni 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Everyone brave is forgiven
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Sceptre
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-446-3084-8
EAN:
9789044630848
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
414 pagina's
Met foto's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Everyone brave is forgiven. - London : Sceptre, 2016.
Annotatie
Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog meldt Mary North zich aan om te helpen bij de oorlogsinspanningen en wordt aangesteld als onderwijzeres in Londen terwijl de kinderen op het punt staan geëvacueerd te worden.
Flaptekst
Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog besluit Mary North zich diezelfde middag nog als vrijwilliger te melden bij het ministerie van Oorlog.
Tom Shaw, die haar minnaar én werkgever wordt, probeert in eerste instantie de krijgsdienst te ontwijken, tot zijn beste vriend Alistair zich aanmeldt en hij de oorlog niet langer kan ontkennen.
Als Mary en Alistair elkaar ontmoeten, raken de levens van de drie jonge mensen met elkaar verstrengeld. Het is de oorlog die het drietal passie en geweld leert kennen, vriendschap en verraad, dromen en teleurstellingen.
Moed! is een hartverscheurende roman met tegelijk fijnzinnige humor, waardoor de bijna fatale blokkade van Malta en de dodelijke bombardementen op Londen toch kunnen worden verdragen. Tegen de achtergrond van de dramatische wereldgeschiedenis zijn het misschien wel de intieme verliezen, de kleine gevechten en de dagelijkse menselijke overwinningen die onze levens het diepgaandst beïnvloeden.

Chris Cleave (1973) brak in 2008 internationaal door met zijn roman Kleine Bij, het betoverende verhaal over een zestienjarige asielzoekster uit Nigeria, een moeder uit Engeland en het geheim dat hen bindt.
Beide grootvaders van Chris Cleave vochten in de Tweede Wereldoorlog. Hun levensverhalen, en die van zijn grootmoeders, inspireerden Chris Cleave tot het schrijven van zijn nieuwe roman.

Over Kleine Bij:

'Fantastisch boek. Mooi, prachtige dialogen, grappig, maar ook ontroerend met fantastische wendingen.'
Paul de Leeuw

Over Moed!:

'Verslavend, je móet verder lezen. Cleave schrijft met een meeslepende intensiteit, een vastbeslotenheid grote morele kwestie aan te kaarten en een bereidheid risico's te nemen.' The Sunday Times

'Deze voortreffelijke roman, losjes gebaseerd op de verhalen van de grootouders van de auteur, blaast nieuw leven in een vaak meedogenloos scenario. Bijzonder overtuigend wordt getoond hoe oorlog de ziel in sijpelt en die verandert. Prachtig geschreven, geestig, onthutsend en vooral oprecht.' The Daily Mail
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen