Moedervlekken
Arnon Grunberg
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
MP3
Trefwoord(en):
Codes
ISBN:
978-90-476-2221-5
EAN:
9789047622215
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
2 MP3
Bibliografische annotatie
Weergave van het boek.
Annotatie
Nadat hij zich in een vlaag van verliefdheid vergrepen heeft aan een van de verzorgsters van zijn bejaarde moeder kiest een in zelfdoding gespecialiseerde psychiater bij het zoeken van een nieuwe verzorgster voor een onorthodoxe oplossing.
Flaptekst
Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging van zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren.

Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menigeen weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, loopt het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum.

Moedervlekken gaat over de liefde van een zoon voor zijn moeder, en andersom. Over twee mensen die niet kunnen leven - en niet dood kunnen gaan - zonder elkaar. Voorgelezen door Jan Donkers
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen