Moffel en Piertje en het grote taalavontuur
Jørgen Hofmans
Auteur:
Uitgegeven:
Rotterdam, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 januari 2014
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 4 - 6 jaar (281)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-477-0566-6
EAN:
9789047705666
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
45 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Op omslag: De helden uit de schooltv-serie Koekeloere.
Annotatie
In het tuinhuisje van Moffel en Piertje logeert de uitvinder meneer Wirwar. Samen met hem maken ze lettersoep en smullen ze van een letterpicknick. Leer samen met Moffel en Piertje de letters kennen en hoe je er woorden van kunt maken. Vanaf ca. 5 jaar.
Flaptekst
Leer lezen met Moffel en Piertje

Ook beginnende lezers kunnen de avonturen van de twee tv-helden uit Koekeloere nu meebeleven! Deze nieuwe Moffel en Piertje-verhalen zijn speciaal gschrijven in klankzuivere éénlettergrepige woorden, naast een 'gewone' voorleestekst.

Moffel en Piertje en het grote taalavontuur bevat vier taalverhaaltjes. In 'Wirwar' ontmoeten Moffel en Piertje de warrige Wirwar, die een lettersoep aan het brouwen is. Maar hij kan het recept niet meer lezen - zou de 'klopt-ie-masjien' voor een oplossing zorgen?

Daarna stapelen de avonturen zich op. In 'De luisterbrief' ontvangt Arie, net als Moffel en Piertje, een brief zonder tekst. Moffel ontdekt dat de brief kan praten, en een spannende speurtocht begint.

In 'Arie praat in stukjes' heeft Wirwar er wéér een potje van gemaakt. Terwijl hij werkt aan een van zijn uitvindingen, ontploft de hele boel. Arie valt pardoes uit zijn nest en kan alleen nog maar in stukjes praten.

In 'De letterpicknick' tenslotte, worden Moffel en Piertje uitgenodigd voor een letterpicknick. Maar als ze de picknickplek eindelijk hebben gevonden, is alles op. En ze hadden juist zo'n zin in smulletters!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen