Mooie lieve schat
Joubert Pignon
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2610
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-254-4998-8
EAN:
9789025449988
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
188 pagina's
Flaptekst
De verhalen in het eigenzinnige, tragikomische, semi-autobiografische ‘Mooie lieve schat’ van Joubert Pignon vormen een geheel, ook al zijn ze met eigen titels op de pagina’s geplaatst en gescheiden door witregels. De auteur heeft ze in een volgorde gezet die hem logisch leek maar hij verwacht niet van de lezer dat deze zich aan de volgorde houdt. De verhalen horen bij elkaar zoals de kogel + het geweer en de ventilator + de confetti bij elkaar horen.

De hoofdpersoon in dit boek worstelt met de liefde, het literaire bedrijf, de drank, maar ook met een groeiende drang naar zelfvernietiging die de lezer bezorgd doet afvragen of hierna ooit nog een boek zal verschijnen…

Joubert Pignon (1978) won in 2014 voor één van zijn verhalen de derde plaats bij de A.L. Snijdersprijs. In 2015 verscheen Huil maar, ik wens je uitstel toe.
Video

Video: Erik Jan Harmens

"Alles is een vijand en zelf is hij misschien wel zijn grootste vijand." Erik Jan Harmens in gesprek met Joubert Pignon, thuis in Haarlem, over zijn derde bundel met zeer korte verhalen: 'Mooie lieve schat'.

Opnamedatum: 05-04-2018

Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen