Moord in praktijk
Kerstin Ekman
Auteur:
Uitgegeven:
Breda, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Mordets praktik
Jaar van uitgave:
2009
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Bonnier
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-445-1702-6
EAN:
9789044517026
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
222 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Mordets praktik. - Stockholm : Bonnier, 2009.
Annotatie
Na het lezen van de roman 'Dokter Glas' van de Zweedse schrijver Hjalmar Söderberg komt een arts in Stockholm op een idee.
Flaptekst
Stockholm, begin twintigste eeuw. De arts Pontus Revinge leidt een karig bestaan. Hij onderzoekt en behandelt de venerische ziekten van prostituees. Revinge voelt zich gevleid als de gevierde auteur Hjalmar Söderberg hem naar een medicijn vraagt waarmee een arts in theorie de perfecte moord zou kunnen plegen.
Moord in praktijk gaat over ethiek, moord en schuld. In deze nieuwe roman geeft Kerstin Ekman opnieuw gestalte aan het hoofdpersonage uit Hjalmar Söderbergs Dokter Glas, een van de mooiste boeken uit de Zweedse literatuur. Moord in praktijk geldt als een meesterproef voor Ekman: ze heeft er al haar vakmanschap in gelegd. De Geus is er trots op dat het Kerstin Ekman met deze roman in zijn fonds mag verwelkomen.

Kerstin Ekman (1933) debuteerde in 1959 met de detective 30 meter mord (¿30 meter moord¿). Sindsdien heeft ze een groot aantal detectives, romans en essays geschreven.
Voor haar roman Zwart water ontving ze onder meer de Augustprijs en de Literatuurprijs van de Noordse Raad. In 2003 ontving ze de Augustprijs ook voor Krasloten. Ekman wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste schrijfster van Zweden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen