Morning Amsterdam
Anke de Graaf
Auteur:
Uitgegeven:
2017
Uitgeverij:
Taal:
Engels
Verschijningsdatum:
14 december 2017
Indeling
Medium:
Boek
Codes
ISBN:
978-94-92597-10-6
EAN:
9789492597106
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
116 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
Morning Amsterdam
'Laten we een avontuur beleven', zei ze als klein meisje regelmatig tegen haar vrienden en vriendinnen. Alice in Wonderland op zoek naar het wonderbaarlijke. Nu, volwassen en moeder, is Annet de Graaf, het oog van Mokum, niets veranderd. Alleen hebben haar vrienden plaats gemaakt voor haar iPhone, en gaat zij dagelijks op jacht naar visuele verhalen in haar geliefde stad. 'Morning Amsterdam', een bijzonder fotoboek, is het resultaat.

iPhone photography is een pure vorm van fotografie. Men kan als het ware momenten vastleggen, voordat ze geschieden. Geen grote zware camera tussen de fotograaf en het object van aandacht. Het licht en het oog maken de magie. De technische ontwikkeling is in de acht jaar dat Annet fotografeert met de iPhone snel gegaan. Nu met de iPhone 7 Plus (en straks met de X) is het knallen.

Wat begon als een dagelijks 'goedemorgen Amsterdam' op Facebook is, op veler verzoek, uitgegroeid tot een publicatie in eigen beheer. Naast het boek zullen diverse andere producten (app, prints en ansichtkaarten) voor Amsterdam worden uitgegeven.

Annet heeft geƫxposeerd en gepubliceerd in Berlijn, Stockholm en New York City. Ze portretteert bekende en onbekende Nederlanders. Tevens werkt ze aan het project People of the Park, portretten van bezoekers van het stadspark, in opdracht van Gemeente Amsterdam. Haar eerste boek 'Oosterpark' in samenwerking met auteur Hans Ter Burg is verschenen bij Bertram + De Leeuw uitgevers. Naast fotograaf is Annet ondernemer.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen