Nachtzwaluw
Kjell Eriksson
Auteur:
Uitgegeven:
Breda, 2012
Editie:
2e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 oktober 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Nattskärran
Jaar van uitgave:
2003
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Ordfront
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Detective (331)
Codes
ISBN:
978-90-445-2251-8
EAN:
9789044522518
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
382 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Nattskärran. - Stockholm : Ordfront, cop. 2003. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
Annotatie
Een vrouwelijke inspecteur onderzoekt de moord op een jonge Zweed, die is aangetroffen tussen de brokstukken van een tijdens een onrustige nacht vernield winkelcentrum in Uppsala.
Flaptekst
Tijdens een hectische nacht in het centrum van Uppsala is Sebastian Holmberg vermoord. Er is een verdachte met een motief: Marcus zou Sebastian hebben gedood omdat die zijn vriendin heeft afgepikt. Maar volgens inspecteur Ann Lindell is Marcus niet tot zo’n daad in staat.

Zonder dat Ann Lindell dit weet, is er een tweede verdachte, uit een geheel andere hoek. Ali heeft zijn neef Mehrdad in de relnacht bij de vermoorde jongen gezien en verdenkt hem. Mehrdad ontkent. Hij vraagt Ali de echte dader op te sporen en besluit vervolgens deze dader te chanteren...

Kjell Eriksson (Zweden, 1953) is een gelauwerde misdaadauteur. De stenen kist werd door de Zweedse Academie van Misdaadschrijvers bekroond als Beste Debuut, en De dode in de sneeuw als Beste Misdaadroman van het Jaar. Ook zijn derde thriller, Nachtzwaluw, werd genomineerd voor Beste Zweedse Misdaadroman. Verder verschenen van hem bij De Geus De wrede sterren van de nacht, De man uit de bergen en Zwarte leugens, rood bloed. Hoofdpersoon in Erikssons misdaadromans die alle in Uppsala spelen, is inspecteur Ann Lindell.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen