Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn
dyslexie uitgave
Pieter Feller
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2017
Serietitel:
Het meidenteam
Serienummer:
1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-94-632-4176-2
EAN:
9789463241762
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
134 pagina's
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, ©2016. - (Het meidenteam ; 1). - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype.
Annotatie
Lynn is gek op voetballen. Maar haar moeder heeft geen geld meer voor de contributie en voor nieuwe voetbalschoenen. Moet Lynn nu van voetbal af? Vanaf ca. 9 jaar.In lettertype Dyslexie.
Flaptekst
Zal ik...? denkt ze. Ze aarzelt, pakt de telefoon, zet hem weer terug in de houder. Er komen tranen in haar ogen. 'Kom op, stel je niet aan,' zegt ze hardop tegen zichzelf. Ze pakt de hoorn opnieuw en zoekt het nummer. Rosalie Keizer, die moet ze hebben. Terwijl de telefoon aan de andere kant overgaat, wipt Lynn ongedurig op haar voeten op en neer. Ze wil bijna neerleggen als ze de kordate stem van Rosalie hoort.
Lynn dreigt van voetbal af te moeten omdat haar moeder de contributie niet heeft betaald. En er is ook al geen geld voor nieuwe voetbalschoenen. Hoe moet dat nuin de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de competitie? De meiden van het D-team willen Lynn niet missen en komen in actie. Lukt het hun om geld in te zamelen voor hun teamgenootje?
Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn van Pieter Feller & Tiny Fisscher is het eerste deel van een spannende, stoere serie voor jonge meiden die voetbal serieus nemen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen