Nooit te oud!
trilogie
Marjan Berk
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2010
Editie:
3e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2002
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-450-1852-2
EAN:
9789045018522
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
409 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Bevat: Toen de wereld jong was ; Naar het zuiden! ; Te laat voor de lobelia's. - Oorspr. uitg.: 2002, 2004, 2005. - 1e dr.: 2007.
Annotatie
Drie oudere vrouwen en een man die hun partners verloren hebben, zoeken een kans op nieuw geluk.
Flaptekst
In drie romans vertelt Marjan Berk over de levens en liefdes van Hanna (66), gescheiden, filmvertaalster, Abelien (68), weduwe met een mooi pensioen, en Patty (58), heel jong weduwe geworden, eveneens in goeden doen maar met eigenaardige bijverdiensten.
In Toen de wereld nog jong was zorgt een contactadvertentie ervoor dat de levenspaden van Hanna, Abelien en Patty die van de charmante Ferdinand Ruys kruisen. Hij probeert de leegte die zijn demente vrouw heeft achtergelaten, weer op te vullen.
De drie oude meisjes willen in Naar het zuiden! met Ferdinand per camper naar de zon reizen. Dat blijkt niet zo eenvoudig als lijkt: ouderdomskwalen gaan hun tol eisen, de dood spreekt een woordje mee en hun zuidelijke droom lijkt soms verder weg dan ooit.
Tot slot breekt in Te laat voor de lobelia's een nieuwe fase aan. Het naderende levenseinde, het verlies van fysieke aantrekkelijkheid en het voortdurend opspelende verleden maken dat de hoop op geluk steeds meer afneemt. Toch storten de heldinnen zich met animo in het avontuur en de liefde, dapper op zoek naar ooit gekend geluk.
'[Berk] schrijft met zoveel gemak, zo soepel en speels, dat je al lezend over het hoofd dreigt te zien hoe knap-natuurlijk haar dialogen zijn en hoeveel techniek ze daarvoor in huis moet hebben.' -Elsbeth Etty, NRC Handelsblad
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen