Olivier en de Dwaaleilanden
Philip Reeve
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
16 september 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Oliver and the Seawigs
Plaats van uitgave:
Oxford
Uitgever:
Oxford University Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Illustraties:
Redactie:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-483-0932-0
EAN:
9789048309320
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
197 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Oliver and the Seawigs. - Oxford : Oxford University Press, 2013.
Annotatie
De ouders van Olivier (10) zijn ontdekkingsreizigers. Tijdens hun onderzoek naar de Dwaaleilanden zijn ze verdwenen. Olivier gaat op zoek, maar wordt tegengewerkt door de gemene Dominique van Tastique. Vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
Olivier groeide op in een familie van ontdekkingsreizigers, maar zijn grootste avontuur ooit staat nu op punt van beginnen!

Samen met zijn nieuwe vrienden - een chagrijnige oude albatros, een bijziende zeemeermin en een vriendelijk eiland genaamd Cliff- gaat Olivier op zoek naar zijn vermiste ouders. Maar voordat hij zijn reddingsplan in werking kan stellen verschijnt de gemene Dominique van Tastique met zijn leger van zeeaapjes op het toneel. Dominique en zijn apen zijn van plan de pruikenwedstrijd van de Dwaaleilanden te winnen, maar Olivier en zijn vrienden zijn vastbesloten om daar een stokje voor te steken.

De prachtige illustraties van Sarah McIntyre spetteren van de pagina's en vullen Reeves verhaal perfect aan. Olivier en de Dwaaleilanden is spannend, staat vol met originele taalgrapjes en is een waar plezier om te lezen. De vele illustraties maken het boek bovendien zeer geschikt voor lezers die net wat meer aanmoediging nodig hebben!


"Olivier Vlot was nog maar tien jaar oud, maar hij had wel tien drukke en spannende jaren achter de rug, want zijn vader en moeder waren ontdekkingsreizigers. Ze hadden elkaar ontmoet op de top van de Mount Everest. Ze waren getrouwd in de verloren tempel van Amen Hotep en hadden hun huwelijksreis doorgebracht op zoek naar het olifantenkerkhof. En toen de kleine Oliver werd geboren, kochten ze een babydraagzak voor op de rug en een off-road kinderwagen, zodat ze konden doorgaan met ontdekken."


Philip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton en schreef zijn eerste verhaal toen hij pas vijf jaar oud was. Het ging over een ruimteman Spike en zijn hond Spook. Na een opleiding tot illustrator ging Philip Reeve werken in een kleine boekwinkel, terwijl hij in zijn vrije tijd verhalen schreef. Zijn eerste boek werd in 2001 gepubliceerd en won direct diverse grote prijzen.

Voor Olivier en de Dwaaleilanden werkte Reeve samen met illustratrice Sarah McIntyre. Sarah heeft haar atelier in een oud politiebureau, compleet met cellen! Ze tekent een wekelijkse strip voor The Guardian en heeft diverse prentenboeken uitgebracht. Olivier is het eerste boek dat het duo samen maakte, maar inmiddels zijn ze al druk bezig met nóg drie boeken. (dit misschien nog uitlichten?)


Een verfrissend, prachtig verteld verhaal over nautische haarkunsten, zoutwaterzoogdieren en sarcastisch zeewier - dit is mijn soort boek!

- Chris Riddell, succesvol Brits kinderboekenauteur
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen