Oma's rommelkamer
Bette Westera
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2016
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 augustus 2016
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-257-6559-0
EAN:
9789025765590
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
200 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Hillen, 2005.
Annotatie
Sofia (7) vindt het heerlijk om bij oma te logeren. Alleen wordt oma de laatste tijd steeds vergeetachtiger. Daarom moet ze naar een verzorgingstehuis. Hoe moet het nu met Sofia’s logeerpartijtjes? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
'Oma's rommelkamer' is een mooi kinderboek over een moeilijk onderwerp: dementie. Het werd geschreven door Gouden Griffel-winnares Bette Westera.

Logeren in oma's rommelkamer
fia is dol op oma en oma is dol op haar. Als Sofia bij oma komt logeren, mag ze in de rommelkamer slapen en soms ook bij oma in bed. Met kerst hebben ze samen een verrassing voor de rest van de familie. Maar mama schrikt van de verrassing. Ze vindt dat oma rare dingen doet en steeds vergeetachtiger wordt. Sofia begrijpt mama niet - oma houdt gewoon niet zo van nieuw en opgeruimd, maar van oud en rommelig. Is dat nou zo erg?

Bette Westera & Joanne Lew-Vriethoff
'Oma's rommelkamer' werd geschreven door Bette Westera, die in 2015 de Gouden Griffel won. In het boek staat tekeningen van Joanne Lew-Vriethoff. Het werd bekroond met een Vlag & Wimpel van de Griffljury. Een heerlijk kinderboek dat zowel geschikt is om voor te lezen (vanaf 5 jaar) als om zelf te lezen (vanaf 8 jaar).
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen