Onder de motorkap van het schrijverschap
Het geheim van de schrijver & De blokkade
Renate Dorrestein
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 februari 2017
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
c. 1880 - heden (825.5)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-214-0637-4
EAN:
9789021406374
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
391 pagina's
Bibliografische annotatie
Bevat een herziene edite van: Het geheim van de schrijver. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Contact, 2000 ; De blokkade. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Podium, 2013. - Met register.
Annotatie
Bundeling van twee boeken over het schrijverschap: 'Het geheim van de schrijver' (2000) is een literaire autobiografie en een handboek voor beginnende schrijvers ineen en 'De blokkade' (2013) is een beschrijving van een writer's block.
Flaptekst
In Onder de motorkap van het schrijverschap zijn de veelgeprezen boeken gebundeld die Renate Dorrestein wijdde aan het lezen, het schrijven en haar writer's block: Het geheim van de schrijver en De blokkade. Samen vormen ze een aansprekende handleiding voor lezers, een literaire autobiografie, een nuttig handboek voor beginnende romanciers en een troostend woord voor schrijvers die kampen met een creatieve blokkade. 'De werkelijke hoofdpersoon van dit boek,' aldus Dorrestein, 'is "het verhaal", ofwel het verzinsel dat op betoverende wijze werkelijkheid wordt zodra het goed op papier komt.'

Onder de motorkap van het schrijverschap gaat niet alleen over de lange weg die moet worden afgelegd voor dat doel bereikt is, maar ook over de schoonheid van een reis met onbekende bestemming.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen