Op zoek naar een nieuw begin
Louisa Young
Auteur:
Uitgegeven:
Uithoorn, 2015
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
21 april 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The heroes' welcome
Jaar van uitgave:
2014
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
The Borough Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-452-0610-3
EAN:
9789045206103
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
318 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The heroes' welcome. - London : The Borough Press, 2014.
Annotatie
Een half jaar na de Eerste Wereldoorlog proberen mannen en vrouwen een nieuw evenwicht in hun leven te vinden; voor gewone liefde lijkt nauwelijks plaats.
Flaptekst
'Op zoek naar een nieuw begin is het ene moment meedogenloos en dan weer teder, en is een ode aan grote heldendaden maar vooral ook aan kleine uitingen van moed.' - The Guardian

'Een emotionele zoektocht naar de gevolgen van de oorlog voor een hele generatie. Zwaar ontroerend.' - Metro

Londen. April 1919. De Grote Oorlog is ten einde. Daarvoor, toen de wereld nog zo anders was, is Nadine Waverney in een uitspatting van verliefdheid met haar jeugdliefde Riley Purefoy getrouwd. Zij die de oorlog overleefd hebben zijn, al is het slechts letterlijk, weer thuis. Maar Riley is gewond en verminkt; een normaal leven lijkt onbegrijpelijk en liefde onbevattelijk.
In Lock Hill in Kent probeert de neurotische Julia een zo normaal mogelijk gezinsleven op te bouwen met haar pasgeboren zoon en ogenschijnlijk ongehavend uit de oorlog teruggekeerde echtgenoot Peter Locke. Maar dat wordt bemoeilijkt door Peters herinneringen.
Niet iedereen ziet de toekomst somber in: Rose Locke, Peters nichtje en Rileys voormalige verpleegster, beseft dat er voor haar toch onafhankelijkheid in het verschiet ligt.

Voor hen die gevochten hebben, voor diegenen van wie de wonden geheeld zijn en voor de personen die achterbleven, is 1919 het jaar waarin de realiteit onder ogen gezien moet worden, waarin hoop nagestreefd moet worden en een nieuw begin het ultieme doel is.

Op zoek naar een nieuw begin is een dappere en briljante ode aan een periode waar inde oorlog diepe wonden heeft nagelaten. Het is even ontroerend als inspirerend.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen