Opgejaagd
Sabine Kuegler
Auteur:
Uitgegeven:
Uithoorn, 2010
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Jägerin und Gejagte
Jaar van uitgave:
2009
Plaats van uitgave:
München
Uitgever:
Droemer
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
Psychologie van de vrouw (418.12)
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-6112-839-7
EAN:
9789061128397
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
224 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Jägerin und Gejagte. - München : Droemer, cop. 2009.
Annotatie
Levensverhaal van een Duitse vrouw die als 17-jarige, na een jarenlang verblijf bij een stam op West-Papoea, terugkeert naar de westerse maatschappij. Vervolg op 'Dochter van de jungle'.
Flaptekst
Regentijd in de jungle van West-Papoea. De kleine Sabine Kuegler luistert met haar broer en zus in hun hut aandachtig naar de verhalen van hun moeder over Duitsland. Wat moet het fijn zijn in een land te wonen waar je over geasfalteerde wegen naar de supermarkt kunt lopen en naar hartenlust chocola, kleren en speelgoed kunt kopen! Op haar zeventiende verlaat Sabine daarom haar stam en haar familie en keert terug naar Europa. En ineens is haar wereld totaal anders.
De herinneringen aan de donkere jaren na haar terugkeer naar Europa zijn pijnlijk. Het zijn jaren vol teleurstellingen, van stees opnieuw beginnen, van twee mislukte huwelijken, maar ook de jaren waarin haar vier kinderen werden geboren. Jaren die Sabine Kuegler sterk maakten voor een leven tussen steentijd en moderne tijd, waarin ze ontdekt hoe je in de jungle, maar ook daarbuiten, moet overleven: als jager of als prooi.
Opgejaagd gaat verder waar de bestseller Dochter van de jungle ophoudt. Na het verhaal van haar jeugd te hebben verteld, vertelt Kuegler in Opgejaagd over de pijnlijke botsing tussen twee culturen en over haar pogingen om te voldoen aan de wetten van de westerse beschaving.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen