Over vroeger en nu
verhalen bij de canon
Agave Kruijssen
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Tweede druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
4 januari 2017
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2012
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Inleidingen - Hand- en leerboeken (931)
NUR:
Geschiedenis (< 12 jaar) (212)
Codes
ISBN:
978-90-216-7671-5
EAN:
9789021676715
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
501 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
1e druk: 2012.
Annotatie
Beleef samen met Michiel de Ruyter de Slag bij Kijkduin en lees hoe de 11-jarige Louis de allereerste tv-uitzending meemaakte. Vijftig verhalen bij de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Met waterverfillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
Als ze op de trap zijn, klinkt er ineens donderend geraas: een heel ander geluid dan de storm daarvoor. ‘Snel!’ roept Jan. Waar hij bang voor was, gebeurt nu. Metershoge golven spoelen over de dijk het land in. Er klinkt glasgerinkel en het kraken van hout. Schuimend zoekt de zee haar weg…


In vijftig spannende en kleurrijke verhalen neemt dit boek je mee naar de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Naar de nacht van de watersnoodramp, bijvoorbeeld. Maar ook naar de tijd van de hunebedden, de strijd van de patriotten en de aanleg van de eerste spoorlijn. Beleef samen met Michiel de Ruyter de Slag bij Kijkduin. Lees hoe Eise Eisinga zijn planetarium bouwde. En maak met de elfjarige Louis de allereerste televisie-uitzending mee. Een onmisbaar boek voor jong en oud!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen