Paarden stelen
Per Petterson
Auteur:
Uitgegeven:
Breda, 2006
Serietitel:
F
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
13 oktober 2006
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Ut og stjæle hester
Jaar van uitgave:
2003
Plaats van uitgave:
Oslo
Uitgever:
Oktober
Vertaald uit:
Noors
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-445-0657-0
EAN:
9789044506570
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
251 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Ut og stjæle hester. - Oslo : Oktober, 2003. - 1995#Focus afkomstig van www.degeus.nl - Op de rug van de delen de vermelding: F. - Vanaf circa eind 2006 Focus op achterzijde omslag,.
Annotatie
Een gepensioneerde man trekt zich terug in een verlaten deel van Oost-Noorwegen, waar hij een leeftijdgenoot treft die hij van vroeger kent.
Flaptekst
De 67-jarige Trond trekt zich terug in een huisje aan de oostkust van Noorwegen. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn bedrijf en zijn huis verkocht. Nu woont hij alleen met zijn bastaardhond. Hij brengt de tijd door met praktisch werk: reparaties, voorbereidingen voor de winter. Een ontmoeting met een leeftijdgenoot maakt herinneringen los aan de zomer van 1948, toen Trond een jongen van vijftien was en de vakantie samen met zijn vader doorbracht.
Het was een zomer vol hooi, warmte, regen en mannen die hard hun best deden om het werk af te krijgen. Een perfecte zomer, totdat Trond voor het eerst in zijn leven de dood tegenkwam.
'Po sch in de zuiverste betekenis van het woord. De roman deelt op het einde nog een flinke klap uit. Deze verbazingwekkende roman vertelt meer over het Noorse landschap en de Noorse mentaliteit dan welk boek dan ook.' - Jury van Independent Foreign Fiction Prize 2006
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Delen