Paniek om een pinda
verhalen uit het ziekenhuis
René Hoogschagen
Uitgegeven:
Leens, 2018
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Kinderboeken algemeen (200)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-94-928402-4-0
EAN:
9789492840240
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
47 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Tekst: René Hoogschagen, Christel Koperberg en Tjibbe Veldkamp. - Uitgave is gemaakt in opdracht van het Ommelander Ziekenhuis Groningen ter gelegenheid van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.
Annotatie
Twee verhalen rond het thema ziekenhuis. Peter werkt af en toe mee in de notenkraam van zijn ouders, totdat hij plotseling erg misselijk wordt van een pinda. Ozette gaat in het ziekenhuis op bezoek bij haar klasgenootje Jens, maar ze komt in een heldhaftig avontuur terecht. Vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
'Paniek om een pinda' is het tweede boek in de serie 'Verhalen uit het ziekenhuis', maar nu voor kinderen van 9 - 12 jaar. In het eerste verhaal helpt Peter een handje mee in de pindakraam van zijn ouders. Maar dan krijgt hij een ACUTE PINDA-ALLERGIE... In het tweede verhaal neemt Ozette stiekem een dier mee voor Jens, die in het ziekenhuis ligt. Als dat dier maar niet ONTSNAPT!

'Deze serie is superleuk en steengoed. De verhalen zijn grappig, spannend, ontroerend en verrassend!', vertelt mede-initiatiefnemer en kinderboekschrijver Tjibbe Veldkamp. Zelf won hij onder meer vier Zilveren Griffels en de Kinderboekwinkelprijs, voor onder andere De lievelingstrui, SMS, en Agent en Boef.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen