Paparazzo
grote letter
Dick Francis
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
28 november 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
10-lb Penalty
Jaar van uitgave:
1997
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Joseph
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-295-8003-8
EAN:
9789029580038
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Grote letter uitgave:
Ja
Omvang:
318 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: 10-lb Penalty. - London : Joseph, cop. 1997. - Oorspr. uitg. in grote letter: Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, 1999. - (XL ; 541). - Oorspr. uitg. in gewone letter: Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 1998. - (AP-crime). - Met grote letter gedrukt.
Annotatie
Enkele jaren nadat een Engelse amateur-jockey met zijn vader een verbond sloot dat geen van beiden ooit iets zal doen dat de politieke carrière van de vader kan schaden, wordt deze afspraak danig op de proef gesteld.
Flaptekst
Het enige wat de zeventienjarige Benedict Juliard ambieert is de steeplechase.
Zijn vader George, die zijn zinnen heeft gezet op Downing Street, heeft evenwel andere plannen met hem: bij ontstentenis van een echtgenote wil hij Ben aan zijn zijde, en hij dwingt hem zijn loopbaan als steeplechasejockey vaarwel te zeggen. Als goede zoon steunt Ben zijn vader ook daadwerkelijk bij de tussentijdse verkiezingen. Een succesvolle combinatie, zo lijkt het, en Georges opmars in de Britse politiek verloopt gestaag: hij wordt lid van het Parliament, hij wordt minister van Landbouw en Visserij, en een kabinetscrisis maakt van hem de meest waarschijnlijke kandidaat voor het premierschap. Vader en zoon sluiten een pact waarin ze zwart op wit vastleggen nooit iets te zullen ondernemen wat de carrière van George kan schaden.
Maar dan, na vijf jaar, begint de ellende. Georges politieke vijanden, die hem eerder vergeefs met grof geweld probeerden af te schrikken, hergroeperen zich. Hun doel: via de zoon de vader breken. Hun middel: de paparazzi - als wapen zeker zo dodelijk.

Met Paparazzo schreef Dick Francis een ijzersterk verhaal dat draait om politiek, schandaal en de pers.

Dick Francis heeft vijfendertig internationale bestsellers op zijn naam en wordt wereldwijd gezien als de onbetwiste grootmeester in het thrillergenre. Voor zijn werk ontving hij vele prijzen, waaronder de hoogst zelden toegekende Crime Writers' Association's Cartier Diamond Dagger. In 1996 werd hij door de Mystery Writers of America uitgeroepen tot Grand Master voor het leven.

"Een soepel, lekker lopend verhaal." - Publishers Weekly
"Zowel in stijl als in snelheid kent Francis zijn gelijke niet." - Sunday Express
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen