Patisserie!
210 recepten, 3200 foto's, het ultieme handboek
Christophe Felder
Uitgegeven:
[Utrecht], 2016
Editie:
4e druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Patisserie!
Jaar van uitgave:
2010
Plaats van uitgave:
Paris
Uitgever:
Édtions de La Martinière
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Brood en gebak (629.77)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-483-1366-2
EAN:
9789048313662
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
799 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Patisserie!. - Paris : Édtions de La Martinière, ©2010. - Jubileum-editie. - Dit boek is een bewerking van de titels uit de verzameling 'Les Leçons de pâtisserie de Christophe Felder'. - Genève : Éditions Minerva, ©2005-2010. - 1e druk Nederlandse uitgave: 2011. - Met registers.
Annotatie
Flaptekst
Patisserie! is het ultieme handboek voor iedere patissier; u vindt hier meer dan 200 recepten, geïllustreerd met stap-voor-stap-foto's. Christophe Felder is niet alleen een meester banketbakker maar ook een groot pedagogisch talent.

Geschreven met steeds de amateur in het achterhoofd, is dit boek niet alleen geschikt voor de professionele patissier, maar ook een uitermate geschikte handleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in patisserie.

macarons - bonbons - crèmes - taarten - deegsoorten - decoratie - brioches - viennoiseries - lekkernijen - adventkoekjes

Christophe Felder, virtuoos en gepassioneerd liefhebber van zoete lekkernijen, was 23 jaar lang chef-patissier van het chique Hôtel de Crillon in Parijs. Het werken met bloem en beslag, met de aroma's van vanille, boter en specerijen, met kleuren en smaken en met sappig fruit vormt voor hem een permanente bron van verrukking en is de drijvende kracht achter zijn creatieve talent. Christophe is auteur van een groot aantal boeken, waarvan sommige in diverse talen zijn vertaald. Sinds 1999 heeft hij meer dan twintig boeken geschreven, waaronder Les Clafoutis de Christophe en Les Gratins de Christophe (2001), Le Chocolat de Christophe (2002), Mes 100 Recettes de gâteaux (2004), Glaces et Desserts glacés (2005), Les Meilleurs Macarons (2009) en Les Meilleurs Spéculoos (2010) - en de waardevolle serie Leçons de pâtisserie (2005-2009) in negen delen.

'Het plezier dat goede patisserie verschaft, is eeuwigdurend.' - Christophe Felder

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen