Perenbomen bloeien wit
Gerbrand Bakker
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Editie:
5e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1999
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Piramide
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-5936-285-7
EAN:
9789059362857
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
137 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Herz. en bew. versie van de oorspr. uitg.: Amsterdam [etc.] : Piramide, 1999. - 1e dr. van deze uitg.: 2007.
Annotatie
Na een aanrijding raakt een 13-jarige jongen ernstig gewond, waarna zijn broers, vader en hondje ieder op hun eigen manier hem bij dit drama proberen te helpen.
Flaptekst
De tweeling Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson spelen vaak `zwart, een spel waarbij de belangrijkste regel is dat zij hun ogen niet open mogen doen. Zo merk je hoe lastig het is om je doel te bereiken terwijl je niet om je heen te kunt kijken.
Als de broers met hun vader en de hond Daan op een zondagmorgen met zn allen in de auto zitten op weg naar opa en oma, verandert hun leven met één harde klap. Een auto-ongeluk zorgt ervoor dat Gerson blind wordt en de rest van zijn leven `zwart zal moeten spelen. Hoe zal dat gaan? Zal Gerson met hulp van de hond Daan zich gaan aanpassen aan zijn nieuwe leven? Ook voor zijn vader en zijn broers ziet de wereld er nu heel anders uit. Wat overeind blijft is de warmte van het gezin.
Dit ontroerende verhaal voor jong en oud wordt afwisselend verteld door drie stemmen, die van de tweeling, van Gerson en van de hond.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen