Pijn is genot
alle wielerverhalen
Jan Siebelink
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Editie:
2e dr
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1992
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Meulenhoff
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Wielrennen (618.54)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-6005-682-0
EAN:
9789060056820
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
300 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr. deze uitg.: 2006. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Meulenhoff, 1992. - (Meulenhoff editie ; E 1240). - Bevat tevens een keuze uit: Eerlijke mannen op de fiets. - 2003.
Annotatie
Gesprekken met wielrenners.
Flaptekst
Indringende gesprekken waren het, die schrijver en wielerliefhebber Jan Siebelink voerde met oud-wielrenners als Erik Breukink, Wim van Est, Jan Janssen, Peter Post, Steven Rooks, Jan Siemons, Gert-Jan Theunisse, Johan van der Velde en Joop Zoetemelk. Zo indringend dat Siebelink zich tot op de dag vandaag de interviews nog letterlijk herinnert.
Het resulteerde in Pijn is genot, een spectaculair en tegelijk intiem, literair wielerboek dat begin jaren negentig verscheen bij uitgeverij Meulenhoff.
De vernieuwde versie van Pijn is genot is uitgebreid met alle andere wielerverhalen die Siebelink heeft geschreven over de sport. Over de grote obsessie: het winnen van een etappe of de Tour en de bekroning die alle pijn doet vergeten. De verhalen in Pijn is genot zijn een genoegen om te lezen. Een vleugje spot, een snufje psalm en een kleine herinnering aan de Franse literatuur: deze ingrediƫnten zijn de herkenbare elementen waarmee de schrijver zich ook in dit boek bedient.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen