Politieke geschiedenis van België
van 1830 tot heden
A. Meynen
Uitgegeven:
2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 september 2016
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-223-3323-5
EAN:
9789022333235
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
584 pagina's
Flaptekst
Een historisch perspectief bieden bij het interpreteren van de actuele spanningen in de Belgische politiek: dat is het doel van dit inmiddels klassieke overzichtswerk. Daarom werd het voor deze tiende druk volledig geactualiseerd en bijgewerkt.

Els Witte, Alain Meynen en Dirk Luyten beschrijven het politieke proces in zijn bredere maatschappelijke context. Niet alleen de strijd om de macht in de politiek en de Wetstraat, maar ook de economische en sociale veranderingen en de pressiegroepen die ze mee doordrukten, worden belicht. Alle belangrijke gebeurtenissen vanaf 1830 worden op thematisch- chronologische wijze belicht, met als rode draden de sociaal-economische, de levensbeschouwelijke en de communautaire tegenstellingen in ons land. Ook heel recente ontwikkelingen zoals de bankencrisis, BHV en de zesde staatshervorming, de aanvallen in Zaventem en de Brusselse metro et cetera komen ter sprake.

Het resultaat is een levend en volledig geactualiseerd standaardwerk. Het boek bevat een uitgebreide bibliografie, een personenen zakenregister en een chronologisch overzicht van de regeringen sinds 1830.

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen