Psychosociale gespreksvoering
De kunst van observatief luisteren
M. van Alphen
Auteur:
Uitgegeven:
2019
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 maart 2019
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Mens en maatschappij HOGER ONDERWIJS (133)
Codes
ISBN:
978-90-244-2509-9
EAN:
9789024425099
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24,1 cm
Omvang:
356 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
Met Psychosociale gespreksvoering leren studenten observatief naar cliënten te luisteren. Bij deze gesprekstechniek stemt de (toekomstig) psychosociale hulpverlener zijn communicatie af op de reacties van de cliënt. De hulpverlener kan op deze integratieve manier van werken, waarin empowerment een sleutelrol speelt, sneller en effectiever leren luisteren.
Auteur Markus van Alphen vertaalt de behandelde theorie naar bruikbare strategieën en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
De vele video’s op de bijhorende website laten de student zien hoe zij de besproken technieken in de praktijk kunnen brengen.

In deze tweede druk staan meer illustraties en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Op de bijhorende website staan uitgebreide online oefenvragen, een begrippentrainer en PowerPoint-presentaties voor docenten.

Psychosociale gespreksvoering is geschikt voor de opleidingen Social Work, Toegepaste psychologie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk werk en dienstverlening.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen