Psychosociale gespreksvoering
observatief luisteren in de hulpverlening
M. van Alphen
Auteur:
Uitgegeven:
2014
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
8 december 2014
Indeling
Medium:
E-book (ePUB)
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Sociale psychologie (775)
Codes
ISBN:
978-94-6274-177-5
EAN:
9789462741775
Flaptekst
Met Psychosociale gespreksvoering leren studenten observatief naar cliënten te luisteren. Bij deze gesprekstechniek stemt de (toekomstig) psychosociale hulpverlener zijn communicatie af op de reacties van de cliënt. De hulpverlener kan op deze integratieve manier van werken, waarin empowerment een sleutelrol speelt, sneller en effectiever leren luisteren.
Auteur Markus van Alphen vertaalt de behandelde theorie naar bruikbare strategieën en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
De vele video’s op de bijhorende website laten de student zien hoe zij de besproken technieken in de praktijk kunnen brengen.

In deze tweede druk staan meer illustraties en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Op de bijhorende website staan uitgebreide online oefenvragen, een begrippentrainer en PowerPoint-presentaties voor docenten.

Psychosociale gespreksvoering is geschikt voor de opleidingen Social Work, Toegepaste psychologie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk werk en dienstverlening.
Delen