Push!
Jaap-Wim van der Horst
Uitgegeven:
Oud-Beijerland, 2008
Serietitel:
De Sportklas
Serienummer:
dl. 3
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juli 2008
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Codes
ISBN:
978-90-454-1217-7
EAN:
9789045412177
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
146 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
De Fanny Blankers-Koenschool is de enige echte sportschool in Nederland. Vanaf de brugklas krijgen de leerlingen er naast alle gewone lessen tien uur sport per week. Alleen kinderen met veel talent in een bepaalde sport én met doorzettingsvermogen worden toegelaten.

Madhu Makar speelt in de C1 van hockeyclub De Zwaan. Vorig seizoen was ze topscoorster van haar team en stak ze al met kop en schouders boven haar medespeelsters uit. Vanwege haar grote talent werd ze toegelaten in de brugklas van de Fanny Blankers-Koenschool.
Maar Madhu heeft nóg een droom: om een echte hockeytopper te worden wil ze dolgraag naar een topclub. Toen haar ouders een winkel openden in Haarlem en ze daar ook gingen wonen, hoopte Madhu dat ze naar een nieuwe vereniging mocht. De velden van Hoogduinen, volgens haar de beste club van Nederland, zijn veel dichterbij dan die van De Zwaan. Madhu¿s ouders vinden dat het nieuwe huis in Haarlem en de nieuwe school al voor genoeg verandering hebben gezorgd. Madhun geeft het niet op. Ze wil laten zien dat haar doorzettingsvermogen niet alleen goed genoeg is voor de Fanny Blankers-Koenschool, maar ook voor¿ Hoogduinen!


Literaire adressenbank
Uitgever
Delen